lunduniversity.lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Digi Health Skåne - Blekinge

2021-10-26

Ett forskningsprojekt som startades i augusti 2021

Bakgrund:

Innovation Skåne har sedan 2013 arbetat med att utveckla stödprocesser för regionala och kommunala verksamheter i Skåne och Blekinge för att bättre kunna stödja utveckling och införande av nya eHälso-lösningar inom hälso- och sjukvård och omsorgsområdet. Parallellt med detta har ett aktivt arbete skett med att involvera små och medelstora företag i behovsprocesser. Många eHälsoföretag med lösningar i utvecklingsfas har dock drabbats hårt av vårdens och omsorgens snabba omfokusering och omprioritering till akutvård under pandemin, där tillgången till den offentliga aktörens resurser i innovations- och utvecklingsprojekt samt andra samarbetsformer strypts helt under pandemin. Projektet vill därför genom att stimulera och öka den offentlig-privata samverkan för ökad innovation inom eHälsoområdet snabbt öka branschens konkurrenskraft och grön och inkluderande tillväxt hos små och medelstora företag med eHälso-produkter inom hälsoområdet.

Projektmål:

Projektet främjar samarbete mellan små och medelstora företag, vårdgivare och kunskapspartners för att testa och utveckla nya tjänster. Målet är att med innovationsstöd bidra till att vårdgivarna får tillgång till bättre hälsotjänster och att bidra i utvecklingen av små och medelstora företags nya digitala hälsotjänster, mål som i sin tur leder till ökad digitalisering och hållbarhet samt fler arbetstillfällen.

Partners:

Partners i projektet är förutom Innovation Skåne också Karlskrona kommun, Ideon Innovation och Funktionsrätt Skåne. Även Lunds universitet deltar i projektet genom att bidra med kunskapsspridande aktiviteter. 

Period:

Projektet pågår mellan augusti 2021 och oktober 2023.

Beslutade organisation:

Tillväxverket

Finansieras av:

EU Europeiska regionala utvecklingsfonden

Kontakt: 

Björn Lagnevik, Innovation Skåne